TRAJNOSTNI PROIZVAJALEC OBLAČIL

OHRANJANJE OLANETA IN TRAJNOSTNO POSLOVANJE STA TRDNO ZASIDRANA V NAŠI DOLGOLETNI TRADICIJI. TAKO MI POSLUJEMO. SMO TRAJNOSTNI PROIZVAJALEC OBLAČIL Z VELIKO ODGOVORNOSTJO DO OKOLJA IN IZDELKOV, KI NAVDUŠUJEJO NAŠE STRANKE IN POMAGAJO PLANETU.

New cotton project

MATERIALI

Nov bombaž

Ponosni smo, da smo del pionirskega projekta, ki vzpostavlja popolnoma krožni model komercialne proizvodnje oblačil.

Smo eno od dvanajstih podjetij, ki izvajajo krožni poslovni model, pri katerem se v treh letih zbirajo in sortirajo tekstilni odpadki, ki se s tehnologijo regeneracije tekstilnih vlaken podjetja Infinited Fibre Company regenerirajo v nova umetna celulozna vlakna, ki so na videz in otip podobna bombažu – “novi bombaž”.

Preberi več

URIM green

URIM Green predstavlja najnovejše lastniške okolju prijazne visokotehnološke izdelke.
Ustvarjen je iz najmanj 20 % recikliranih vlaken iz tekstilnih odpadkov po uporabi in v kombinaciji z drugimi vlakni zagotavlja trajne negorljive lastnosti.
Je optimalna izbira za ekološko odgovorne proizvajalce negorljivih oblačil, ki skrbijo za naše okolje in prihodnje generacije.

Preberi več

LJUDJE

Zgodba podjetja Tekstina je zgodba o nenehnem napredku, ustvarjalnosti in inovacijah.
Izhajamo iz lokalnega znanja in vztrajnosti. Verjamemo, da so naši zaposleni bistvo naše dolgoživosti in uspeha.

%
zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja.
ur je bilo vloženih v izobraževanje zaposlenih.

Močno se osredinjamo na potrebe in pričakovanja naših strank ter upoštevamo najstrožje standarde v panogi. Prizadevamo si za najboljše in najboljši spoštujejo nas.

Želite izvedeti več o našem trajnostnem pristopu?

Prenesite brošuro

PLANET

Uživamo v svojem delu s tekstilom ter globoko spoštujemo tradicijo in okolje, za katerega ustvarjamo in v katerem delujemo.

Smo trajnostni proizvajalec tkanin, ki izdeluje različne vzorce in različne potiske za potrebe svojih strank. Ponosni pa smo tudi na zmanjšanje ogljičnega odtisa, ki nam ga je uspelo doseči. Zmanjšanje je dovolj trajnostno, da bo izpolnilo pričakovanja generacij, ki še prihajajo.

– odstotno zmanjšanje ogljičnega odtisa od leta 2017 do leta 2020.

oeko text step tekstina
-odstotno zmanjšanje porabe čiste vode od leta 2017 do leta 2021.
-odstotno zmanjšanje količine odpadne vode od leta 2017 do leta 2021.
-odstotno zmanjšanje porabe plina od leta 2017 do leta 2021.

Podjetje Tekstina je uvedlo sistem ravnanja z odpadki, ki omogoča zbiranje, sortiranje in obdelavo vseh vrst odpadkov, ki prihajajo iz naših proizvodnih obratov, od plastičnih posod in kartonske embalaže do odpadnih tkanin.

%
odpadnih tkanin iz proizvodnje je prodanih za ponovno uporabo.
%
odpadnih tkanin iz proizvodnje je prodanih za ponovno uporabo.

Pri proizvodnji porabimo veliko vode in imamo srečo, da delujemo v okolju, kjer je tega vira veliko. Vendar lahko proizvodni proces onesnaži vodo z različnimi ostanki, ki jim ni mesta v naravi, zato je naša največja odgovornost, da jih v celoti odstranimo, preden izposojeno vodo vrnemo nazaj v naravo.
Naše najsodobnejše ravnanje z odpadnimi vodami vključuje moč narave in zagotavlja, da naše dejavnosti ohranjajo našo oskrbo z vodo nedotaknjeno.

Preberi več

POSEL

Smo eden najstarejših proizvajalcev tekstila, ki dosega najvišje standarde v industriji, z znanjem in veščinami, ki narekujejo trende.

Zvesto izvajamo svojo strategijo, da bi ohranili in razširili položaj med zanesljivimi in inovativnimi dobavitelji trajnostnih tkanin, zagotovili varna delovna mesta in ustvarili dodano vrednost za vse naše deležnike.
Zavezani smo k razvoju vrhunskih izdelkov, ki ohranjajo našo naravo, družbeno okolje in našo vizijo.